maanantai 18. marraskuuta 2013

Tehtävä7b : Käytettävyysarvio

YouTube

YouTube on videopalvelulu, jossa kaikki voivat katsella muiden videoita ja julkaista omia. 

Sivuston perusti 14.2.2005 kolme PayPalin työntekijää: Chad Hurley, Steve Chen ja Jawed Karim.

Youtube on ilmainen, joka on hyvä asia, sillä se tuo lisää käyttäjiä ja kun on paljon käyttäjiä on paljon videoita :3

 Youtuben videoiden sisältöä valvotaan hyvin, kaiken näköiset esim. tekiänoikeuslakin laiminlyövät saavat nopeasti viestiä asiasta. kun tämä tapahtuu tarpeeksi monta kertaa kanava saatetaan jäädyttää. Youtubessa voi myös 'ilmoittaa' muista käyttäjistä jos he esim. loukkaavat sinun oikeuksiasi yms. jolloin he saavat jonkun tasoisen sanktion, riippuen kuinka moni henkilö on tehnyt tämän. 

Youtube on erittäin hyödyllinen, minä olen esim. saanut paljon ystäviä sieltä, tietenkään kaikista ei voi  varmaksi tietää keitä he ovat.Youtubesta voi olla hyötyä myös opiskelun kannalta. Sieltä voi etsiä opetusvideoita, ja englantia siellä oppii väkisinkin.   

 

YouTube-sovellus on päivittynyt iOS-alustalle. Uusi versio helpottaa videoiden hakemista katselun lomassa ja tarjoaa jatkuvaa toistoa soittolistoille.

Versio 2.0 tarjoaa mahdollisuuden hakea videoita katselun yhteydessä kuva-kuvassa-toiminnon tavoin. Versiolla on mahdollista etsiä soittolistoja ja nauttia yhtäjaksoisesta toistosta uuden toista kaikki -toiminnon avulla. Myös käyttöliittymä näyttää saaneen muutoksia ilmeeseensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti